Zwemmen is een technische sport. Met mijn ervaring als zwemdocent help ik je graag efficiënt door het water gaan.

Met hulp van videoanalyse maken we een een beginsituatie en gaan we aan de slag met jouw verbeterpunten. Je bent onderdeel van een groep, dat werkt heel motiverend!

De borstcrawlcursus is voor degenen die voor het eerst of opnieuw de basis beginselen van de bortcrawl onder de knie willen krijgen

Lees verder >>


Borstcrawlcursus
 

In 8 weken de borstcrawl (beter) leren zwemmen

 
*|END:WEB_VIDEO|*

Om de bortcrawl (beter) onder de knie te krijgen, gaan we in 10 weken aan de slag met je slag. We focussen ons op je ligging, ademhaling, beenslag en armslag. 
 

Ademhaling


Je leert dat je je hoofd niet helemaal uit het water hoeft te tillen om adem te halen. Door zijwaarts te ademen en goed uit te blazen onder water, ga je langere stukken achter elkaar zwemmen, zonder buiten adem te raken.
 

Ligging


Je benen willen naar de bodem zakken, dit zorgt ervoor dat je moeilijker vooruitkomt. In de cursus leer je je benen goed gebruiken (niet per se keihard te schoppen). En dat je  heup moet kantelen voor een betere ligging in het water.
 

Armslag


De armen zijn het belangrijkste om vooruit te komen, niet je benen. We leren een mooie overhaal over het water. Het "pakken" van het water, en het doorhalen van je arm onder water.

Beenslag


Je leert als een ballerina, met lange tenen, je benen te gebruiken als motortje. Door een constante op- en neerbeweging ondersteun je je armslag en ga je efficient vooruit in het water.
 

 


Praktische informatie


De kosten zijn inclusief toegang tot het zwembad

Tijden


Zaterdagavond 
19:30-20:30 

Voorjaar 2021
Najaar 2021
 

Kosten8 weken
€ 139 

 

Locatie

Zwembad het Scharlakenhof 

Geertsemaweg 3
9751 XA Haren