Zwemmen is een technische sport. Met mijn ervaring als zwemdocent help ik je graag efficiënt door het water gaan.

Met hulp van videoanalyse maken we een een beginsituatie en gaan we aan de slag met jouw verbeterpunten. Je bent onderdeel van een groep, dat werkt heel motiverend!

De Swim Squad is voor de zwemmer die onafgebroken 400 meter kan zwemmen. Hierbij werken we aan techniek en uithoudingsvermogen.

Lees verder >>


Swim Squad
 

Techniek en uithoudingsvermogen in je eigen tempo
*|END:WEB_VIDEO|*

In de Swim Squad zwem je in je eigen tempo met anderen. We werken aan techniek, uithoudingsvermogen en verbeteren je CSS. Om mee te doen, moet je minimaal 400 meter borstcrawl kunnen zwemmen.
 

Techniek


Het allerbelangrijkste bij zwemmen is het technisch goed uitvoeren van je slag. Met technische oefeningen voor je ademhaling, ligging, armen en benen verhogen we je zwemefficientie. 

Uithoudingsvermogen


Het tweede basis aspect van de trainingen is het uitbreiden van je uithoudingsvermogen. Dit gaat over de basisconditie die nodig is voor langere afstanden zwemmen. Maar ook het herstel vermogen dat we opbouwen door interval sessies.

Critical Swim Speed


Je Critical Swim Speed (CSS) is een tempo waar we veelvuldig in de trainingen mee aan de slag gaan. Om de zes weken testen we je CSS snelheid. De CSS bepaalt ook in welke baan en met wie je samen zwemt.

Slagfrequentie


In de trainingen leer je welke slagfrequentie het beste past bij jouw zwemstijl. Elke zwemmer is uniek, en elke afstand is weer anders. Ook gaan we in op Open Water technieken.
 

 


Praktische informatie


Neem een abonnement aan en doe mee met de trainingen

Tijden


Zaterdagavond
19:30-20:30 
vanaf oktober t/m juni

vakanties uitgezonderd

Abonnement


1 maand / €29
3 maanden / €85
6 maanden / €160

Vragen

LocatieZwembad het Scharlakenhof 

Geertsemaweg 3
9751 XA Haren